• Berömda tjejen bakom hoodie

  Filippa Österberg

  Mer än bara en Modell bakom tröjan !

  En ödmjuk tjej som fortfarande har plugget vid sin sida.

  Gillar att träna Strongman, tyngdlyftning och CrossFit, Men jag har också hört att hon gillar löpning med.

  Titta genom hennes bilder, ge henne den uppmärksamheten som hon förtjänar, gilla dem och ta en titt på webbutiken

  Med vänlig hälsning,

  scastro

  tro på alltid på dig själv

 • En nyhet, som kan även vara en glad nyhet för dig

  Vi har äntligen öppnat en webbutik.

  Ta en titt vettja, återkom med vad du tycker och köp något som intresserar dig.

  https://scastro.selz.com

  Med vänliga hälsningar

  Stefan Castro Oliva

  SCASTRO

  PS Ha tålamod & mer uppdateringar kommer ske.

 • Winter is coming

   

  ws_Winter_is_Coming_1280x800

  Forskningen börjar alltmer uppmärksamma hur viktigt det är att vi får i oss tillräckligt med vitaminer
  och mineraler. Och vissa
  av dem har visat sig vara extra viktiga för humöret och hälsan. Ett av dem är D-vitamin.

  Mår man bra under sommarhalvåret. Men om man
  känner sig trött, stressad, lättirriterad eller nedstämd under vintern och/eller våren, kan man absolut misstänka att D-vitaminbrist ligger bakom det.

  Jag har själv använt D-vitamin som behandlingsmetod på många av mina klienter och sett att det ofta gett en positiv effekt. Flera studier pekar på att tillskott av D-vitamin faktiskt är effektivare än ljusterapi mot vinterdepression. Även trötthet och inre stress har visat sig kunna förbättras avsevärt.

  Det är mycket vanligare med D-vitaminbrist här i mörka Norden än man tidigare trott.

  – Jag skulle säga att minst hälften av oss svenskar har underskott på D-vitamin under vinterhalvåret. Visst lagrar kroppen en viss mängd under sommaren när vi är ute mitt på dagen utan solskyddscrème, men det räcker inte året om. Och på vintern kommer solen aldrig upp så högt på himlen att vi kan bilda D-vitamin.

   

  Liten brist kan sänka humöret

  Vi reagerar olika på D-vitaminbrist. En person som nästan ligger på normalnivå kan vara helt ur fas, känna sig håglös, labil och ledsen. Medan en annan med svårare brist kanske inte känner av något alls.

  • Vi måste verkligen omvärdera vår syn på D-vitaminet, för även om man bara har en mindre brist så kan det påverka hälsan

   

  Hur vet man om det är just D-vitaminbrist man har?


  – Egentligen krävs bara ett blodprov, men det är få landsting som prioriterar detta. Därför måste man vända sig till privata laboratorier, och vara beredd att betala runt 1 000 kronor.

  Sedan ska provsvaret bedömas, och det är här det stora kruxet kommer in, Laboratorierna har nämligen olika sätt att ange om D-vitaminnivån är normal eller inte, och många läkare kan inte tyda svaret.

   

  Det är omdiskuterat var gränsen för brist egentligen ska ligga. Men enligt flertalet undersökningar ska man inte hamna under 75 nmol/l, nanomoles per liter. Så bestämmer du dig för att ta ett blodprov, se till att få tillgång till labbsvaret och kolla själv vad det står.

   

  Alla borde ta tillskott på vintern

  Livsmedelsverket rekommenderar i dag 7,5 mikrogram D-vitamin per dag, och 10 mikrogram om man är över 60 eller under 2 år. Men det är alldeles för lågt, enligt min åsikt.

  – Finland har uppgraderat sina rekommendationer och Europeiska kommissionen har godkänt en daglig dos på upp till 50 mikrogram som ofarlig för alla. Det låter väldigt rimligt tycker jag. Jag skulle säga att vi svenskar också skulle behöva ta tillskott på 50 mikrogram om dagen under vinterhalvåret. Den mängden som finns i multivitamintabletter är bara en droppe i havet, det är alldeles för lite.

   

  Måste man testa om man har D-vitaminbrist innan man tar tillskott?

  • Nej, det är inte nödvändigt eftersom de rekommenderade doserna har så stora marginaler. Visst får vi i oss D-vitamin via mat som fet fisk, kantareller och lättmjölk, som är vitaminberikad. Men för att det ska bli tillräckligt mycket måste vi äta ganska stor mängd, till exempel 200 gram fisk om dagen.

   

  Men finns det inte stora risker med att få i sig för mycket D-vitamin?


  • Enormt höga doser kan göra att blodkärlen förkalkas, men de här rekommenderade doserna har inga sådana risker. Det finns en överdriven rädsla för D-vitamin, som bygger på gammal forskning från 40-talet. Då injicerade man extremt höga doser D-vitamin på patienter, över 250 gram per dag, under lång tid. Så man behöver inte vara orolig. Det finns bara fördelar med att ta D-vitamintillskott vintertid.

   

  Bra att veta:

  • – D3 är inte bara en vitamin utan ett prohormon!
  • – Det finns i t.ex ägg, fisk och smör men det går omöjligt att få i sig tillräckligt för en god hälsa bara via mat. 250 Gram fisk eller 35 ägg ger endast 2000iu.
  • – Solen är vår bästa källa till D-vitamin. En timma i shorts mitt på dagen utan alltför hög solfaktor ger en bra dagsdos.

  – Vi kan lagra D-vitamin men inte så länge. Ca. 3 veckor kan man hålla nivåerna uppe sedan behöver det fyllas på eller så sjunker det igen.

  • – Solkyddsfaktor över 15 blockerar nästan helt de uv-strålar som ger D-vitamin.
  • – En bra dosering på någon med låga nivåer är ca. 10.000iu per dag under 8-12 veckor.
  • – Risken att bränna sig om du använder solglasögon ökar eftersom kroppens skydd mot de farliga uv-strålarna aktiveras genom ögat.

   

  Hur vet man vilka produkter är bra?

  www.labdoor.com är ett opartisk företag som granskar och testar olika kostillskott företag, därefter lägger dem en värdering om produkten är bra eller bu.

   

   

 • Plankan för bättre bålstabilitet 


  Plankan är en Bålstabiliserande övning där man tränar isometrisk styrka för raka- och inre/yttre sneda magmuskler (M. rectus abdominis och M. obliiqus internus + externus abdominis) , höftböjare (M. iliopsoas och M. tensor fasciae latae), framsida lår (M. quadriceps femoris), övre rygg (M. serratus anterior, M. teres major och M. subscaspilaris) och bröst (M. pectoralis major). PS glöm inte träna den bakre kedjan med ?#scastro #sc #coachcastro #strengthcoach #healthcoach #worldclassarens #skinssverige #skinsambassador #tyngre #eleiko #fitnessaddicted #lifestyle #healthychoices

 • 8 enkla sätt att hitta viljan till att träna.

   

  2.2-4Ibland är det inte så enkelt att bara bita ihop.

  Lär dig hemligheten till motivation som världskända coacher använder för att motivera sina atleter under tuffa tider.

  Varje atlet, det spelar ingen roll vilken nivå eller stil, har ”en av dem dagar”.

  Max träningen är precis där i din kalender, men du känner att du inte ens är i närheten utav att klara den. I själva verket, kan det kännas mer tilltalande att skala insidan av näsborrarna med en potatisskalare doppad i bensin, än att behöva kämpa sig igenom sin träning.

  Tänk inte att det bara är en fråga om att vara tuff eller stark. Atleter inom alla discipliner möter dagar från en tid till en annan där ingenting känns rätt, och de som befinner sig där frågar sig själva: ”är jag lat, eller behöver jag en extra vilodag?”

  Innan du drar täcket tillbaka över huvudet, prova gärna dessa åtta strategier som jag själv och mina klienter har använt oss av för att slå lata dagar en gång för alla!

   

  Steg 1 Planera ordentligt.

  Du har säkert hört folk säga om och om igen att misslyckas med en planering är en planering till att misslyckas.

  Det gäller särskilt när man talar om styrketräning. Efter ett periodiserat synsätt där lastparametrar är korrekt anpassade till dina cykler.

  Varför?

  Det svarar på alla dina frågor när det kommer till frågan om ”vad ska jag göra”? I själva verket tar de ur händerna helt. Allt som återstår vid den beslutna punkten är om du kommer göra det du ska, eller inte.

  Steg 2 Meditera.

  Detta kanske låter lite esoteriska, men icke.

  Missförstå mig inte. Detta betyder inte att du behöver meditera jämt och ständigt. Gör detta när du känner att din dag inte går som det ska. 20 minuter av meditation kommer rensa ditt tröga tänk. Dessutom kommer du boosta din vilja, vilket kan hjälpa dig att gå till träningen med ett syfte och klarhet.

  Steg 3 Träna med en ”Imaginary Opponent”.

  För någon dag sen tränade jag med den legendariska tyngdlyftaren Lu Xiaojun.

  Dock var vi inte på samma nivå gällande vikten på skivstången. Men intensiteten var där och tekniken blev genast bättre då jag ”ville” imponera Lu Xiaojun.

  Jag vet att det kan låta lite udda att träna med någon som inte är där. Hursomhelst, min erfarenhet, att träna med din förebild kan faktiskt göra dig starkare.

   

  Steg 4 Att förstå att det kunde ha vart värre.

  Ibland allt du behöver göra att vända motivationen switchen är en förändring av perspektiv. Nyligen såg jag en man som har varit med om någon form av olycka, haltande kom han till gymmet, en frustration från min sida att se honom byta om utan att få någon hjälp. Men du måste förstå, så fort han var ombytt och klar gick mannen raka vägen in till gymmet.

  Mannen var som en demon inne i gymmet, peppade och inspirerade alla inne på anläggningen. Det var inget som hindrade honom att träna och må bra.

  De dagar jag inte känner för att träna så påminns jag alltid om denna man.

  Dedikerade nästa träning till dem hjältar som har förlorat sina delar genom att försvara ditt liv. Var tacksam att du kan göra ditt knäböj eller marklyft överhuvudtaget. Ta vara på den lyxen!

  Steg 5 Bli hyperaktiverad av att titta motivations videos till din sport.

  Detta låter kanske inte så nobelt som att meditera eller tänka på veteraner, men när nobelt fallerar. Så är det dags för lite våld ”testoboosting”.

  Tvivlar du på mig? Titta gärna lite på några av mina favoriter.

  Remember the titans motivationstal, gladiator eller jet li ”kiss of the dragon när han spöar skiten ut 50 franska poliser med svart bälte.

  Steg 6 Gör något annorlunda, men gör något.

  Detta gäller när du inte kan möta ditt program som den förväntar utav dig.

  Till exempel, du kommer till gymmet och ryggen har inte återhämtat sig ifrån ditt PB(personbästa) i fri vändning från ditt senaste pass. Dessutom kräver ditt program fri vändning. Men du vet att skivstången kommer förflyttas så sakta att du kan klocka den med din kalender.

  Så ”idag” är den dagen du ska köra en timme underarmar. Min erfarenhet som tyngdlyftare och coach, detta komplement är perfekt lösning för en sådan dag.

  Tvivlar ni igen? Testa vetja!

   

  1. thors hammare pronation (rotera handflatan ned)

  4 set av 8-12 reps, tempo 3020, vila 60s

  1. thors hammare supination (rotera handflatan upp)

  4 set av 8-12 reps, tempo 3020, vila 60s

  1. wrist curl supinerat.

  3 sets of 15-20 reps, tempo 20X0, vila 60s

  1. wrist curl pronerat.

  3 sets of 15-20 reps, tempo 20X0, vila 60s.

  1. twisting plates.

  3 set of 15-20 reps, tempo 1010, vila 60s.

  Investera dig gärna på några fatgripZ

   

  Steg 7 Använd dig av essentiella oljor.

  Essentiella oljor har länge varit ett hemligt vapen för många atleter, och det finns många av dem som kan hjälpa dig att träna tuffare.2.3

  Tex. Ryska powerlifter Kirill Sarychev, som nyligen gjorde ett nytt världsr
  ekord i bänkpress. Kirill Sarychev använder sig mer än gärna utav sig peppar olja innan ett maxlyft.

  Denna taktik är inte ny. Gladiatorer och andra forntida atleter har använt sig utav aromaterapi för att tagga till och boosta återhämtningen i flera år.

  Senare studier har visat pepparmint olja innan träning har en stor påverkan till prestation inför träning eller tävling.

  För att prova om detta funkar för JUST dig,

  Tillsätt några droppar i ett glas vatten och drick det innan ditt träningspass.

   

   

   

   

  Steg 8 Se din träning som en belöning.

  Fick denna strategi från min extraordinära lärare/mentor/coach, Michael Björk.

  När man har tränat under en längre tid är det enkelt att man hamnar i ett tänkesätt där din träning är din bestraffning. Men när du ser din träning som en belöning så ändrar du ditt tankesätt totalt.

  Strength & Harmony

  /Coach

  Referens

  1. Meamarbashi. A (2014). Instant effects of peppermint essential oil on the physiological parameters and exercise performance.

   

 •   

 • Tyngdlyftnings tisdag 

   
   Power Snatch – 70%x3x5
  + heavy single snatch 

  Push Press – 70%x5x5

  Snatch Pull – 90%x3x5 

  Back Extension – 3×15
  Avslutar med en favorit Snatch high pull shrugz

    
  Stay strong 

  /Coach

 • Muscle snatch 

  Muscle snatch is not just about how much you lift, But more to learn the movement of the barbell. that the bar will go in a line straight 

  Muscle snatch handlar inte om hur mycket du kan lyfta. Utan att förstå stångens linje.   
  Stay strong 

  /coach

 • Mål 2015

    
  Goal 2015 ?
  ☑️Love powerfully – loved the wrong people. which made me appreciate the right people more.

  love the life you live ❤️

  ?Squat 200kg – to be Continue 

  ☑️Laugh hard – way to hard ? love it ??

  there is much that scares me, but it will not prevent me to feel good and laugh hard. 

  ➡️Be the best I can be – Never ending progress. 
  It is always good to reflect on the goals you had in 2015. Learn from them, let the bad things go and create new goals.
  Strength & harmony 

 • Förtjäna dina 10%

    
  Jag får jämt den ständiga frågan, när är det man får förtjäna sina “Godsaker” 
  Jag lever i en form av 90/10. 
  90% hälsosamt & 10% av “godsakerna”. 

  Men man måste även förtjäna sig för att komma dit utan det påverkar dig och din dagsform
  Är du överviktig kan dem där 10% göra mer skada än nytta. 
  Men när vet man att förtjänar detta? 

  Spegeln ljuger aldrig, sätt dig framför spegeln i dina underkläder med din godsak.

  Min är självklart glass och gillar du inte din dagsform kommer du inse att du inte riktigt förtjänar din godsak heller. 
  Därefter kommer den konstigaste frågan någonsin! 

  – Man måste få “leva” lite. 

  Patetiskt uttryck tycker jag, då ska man inte gnälla över sin dagsform. 

  Om du nu tycker att äta skräp är ett sätt att

  leva lite, samtidigt som du själv tar dig längre ifrån din självkänsla. 

  Så är det okej, But Don’t bitch about IT.
  Kanske låter lite elakt, Men valet är ditt. 

  Håll er starka och hälsosamma 

  /coach