Dagens ämne Pre Workout

Fick en fråga häromdagen.

Frågan skrevs såhär “Tar du Pre workout när du tränar”

Mitt svar:

  • Det händer, men ytterst sällan och om jag nu tar det. Så tar jag förmodligen en halvskopa beroende på hur dagen har sett ut med koffein intaget.

Frågaren:

  • Okej, för jag kan inte träna utan mitt Pre workout.

Mitt svar:

  • Då har du tyvärr missförstått meningen med kosttillskott

Frågaren:

  • Varför?

Rätt simpelt. Det är fortfarande ett tillskott och inte en livsnödvändighet.

Pre workout gör inte dig i sig ”starkare”. Men det ökar möjligheterna till det. Men det är fortfarande du som lyfter vikterna och inte produkten.

Det är så att mycket sitter i huvudet. Man brukar säga att man är starkare än vad man tror, det gäller bara att hitta sitt syfte med att vara stark.

Visst att en produkt kan få dig öka adrenalinet i kroppen för att få dig jobba mer. Men adrenalinet kommer fortfarande från dig. Du tillför inte med något adrenalin, om du inte använder dig av preparat som sjukhuset ger.

Dem flesta påpekar också att dem tar pre workout för att dem är trötta från en arbetsdag, Men det tar sällan hänsyn på hur dem sover.

Många påpekar även att dem kan sova fast dem dricker kaffe innan läggdags. Men så fort dem vaknar så påpekar dem att det är trött och intar en kopp kaffe eller energi dryck för att starta vardagen.

Jag ser det som en ond cirkel.

Du kommer ingenstans på det än att tro att du inte kan träna utan det.

Så det jag försöker säga är att det är fortfarande du som gör jobbet, inte produkten. Så du är inte i behov av produkten, dock är företagen behov av dig att köpa produkten.

Produkten tränar inte dig, du tränar dig själv.

Stay strong

/Coach